ERZİNCAN / MERKEZ - Erzincan Fen Lisesi

ÖĞRENCİMİZ BATUHAN İPEK “CUMHURİYETİN 100. YILINDA MAARİFİN YÜZ AKI” DERGİSİNDE

2023 yılı mezunlarımızdan Batuhan İPEK, Millî Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu “Cumhuriyet’in 100. Yılında Maarifin Yüz Akı” dergisinde yapmış olduğu projesiyle kendisine yer buldu.

Maarifin Yüz Akı e-Dergisinin ilk sayısında Türkiye'nin tüm illerinden, farklı branş ve kademelerden öğretmen kategorisinde 20, öğrenci kategorisinde 54 ve eğitim kurumları kategorisinde 26 çalışma olmak üzere toplam 100 iyi uygulama örneği yer alıyor. Söz konusu çalışmaların seçim sürecinde Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı birimleri ile birlikte hareket edilerek toplamda 10 binin üzerinde iyi uygulama örneği incelendi.

Dergide yer alan çalışmalar içinde bilim, sanat, spor, kültür, dil, savunma sanayi, teknoloji, oyun, üretim, tarım, enerji, sağlık, değerler, sürdürülebilirlik, iklim, özel eğitim, engelli bireyler gibi temalar yer alıyor. Bu çalışmaların büyük bir çoğunluğu, ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alan faaliyetlerden oluşuyor.

53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Artificial Genius (Gpt-2 Temelli Bir Yapay Zekâyla Turing Testinin İnternet Ortamında Uygulanması) isimli yazılım alanındaki yapay zekâ projesiyle Batuhan İPEK Türkiye ikincisi olmuştur.

Öğrencimiz Batuhan İPEK aynı projesini, 13-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Dallas şehrinde düzenlenen Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik yarışmasında Yazılım-Yapay Zekâ alanında sergileyerek ülkemizi temsil etmiştir.

Öğrencimizi tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz. Bu başarıda emeği geçen başta ailesi olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Maarifin Yüz Akı haber metnine ve e-dergisine ulaşmak için linke tıklayınız: http://meb.ai/gZEQKw

08-02-202408-02-202408-02-202408-02-2024

Yayın: 08.02.2024 - Güncelleme: 08.02.2024 08:20 - Görüntülenme: 78